Norsk Logg inn partnerweb

Pressemelding - Nå kan bileiere få varsler om veiføret i sanntid

Ved hjelp av en oppkoblet enhet og appen ”Halkvarnaren”, som gjør bileiere oppmerksom på glatte veier og dårlig føre i sanntid, kan ulykker forebygges.

Ulykker forårsaket av glatte, isete veier fører ofte til alvorlige skader eller i verste tilfelle dødsfall. For å redusere antall ulykker og redde liv har Infocar, et selskap som har lang erfaring med å utvikle avansert teknologi for bilindustrien, sammen med Bilprovningen, en ledende svensk aktør for inspeksjon av motorkjøretøy, laget en løsning som advarer bileiere om glatte, isete veier i sanntid. AddSecure står for den sikrede, kritiske oppkoblingen.

Bilprovningen gikk, i første omgang, ut med et tilbud til Volvo V70-eiere om å få bilen oppkoblet og bli en del av den nye trafikktjenesten. Responsen var høy og raskt hadde hele 1 000 personer meldt sin interesse for å delta i prosjektet.

Ved hjelp av en Infocar Connect-enhet, blir data samlet inn fra de tusen Volvo-bilene som er ute og ruller på veiene. Utenom bileierne som bidrar i prosjektet, har også andre bileiere mulighet til å dele den livsviktige informasjonen via en app.

Informerer også om veikvalitet, batteristatus og feilkoder

Volvo-eierne har gjennom den oppkoblede enheten også mulighet til å få informasjon om batteristatus og eventuelle feilkoder ved hjelp av fjerndiagnostikk. Løsningen gir også informasjon om veikvaliteten fremover, og varsler om for eksempel hull i veien og fartsdumper. Neste steg i prosjektet er å legge til eco-kjøring og andre skybaserte tjenester.

”Bilprovningen har en lang tradisjon for ikke bare å sikre kjøretøy, men sjåfør og passasjerer også. Derfor, er det både relevant og spennende å få delta i denne viktige og forbyggende tjenesten. For øyeblikket er løsningen tilgjengelig for en begrenset kundegruppe, men vi ønsker selvsagt at flere skal få tilgang til tjenesten på sikt, sier Hans Tyskhagen, Bilprovningens prosjektleder.

Sensorinformasjon sendes gjennom skyen

Bilene som er utstyrt med Infocar Connect-enheten (også kjent som OBD-dongle) registrerer glatte, isete veier og sender varsler via skyen alle bileiere som har lastet ned appen. Alarmen lager en lyd, eller vibrasjon på mobilen til sjåfører som nærmer seg et glatt og isete område.

Enheten, som monteres i OBD-porten som også brukes til feildiagnostisering, leser av signaler fra eksisterende sensorer i bilen, og samler informasjon om, blant annet, dekkrotasjon, utendørs temperatur og nedbør. Ved å sammenligne dekkrotasjonen med motoreffekten og bilens bevegelse, estimerer programvaren i enheten friksjonen mellom hjulene og veien.

Sikker oppkobling fra AddSecure

En viktig del av løsningen er kommunikasjonen (oppkoblingen) som er sikret ved bruk av en VPN-tunnel. Dette betyr at ingen uvedkommende får tilgang til opplysninger eller har mulighet til å ”hacke” bilen. En roaming-funksjon sikrer dessuten at løsningen automatisk velger den operatøren som har best dekning der bilen befinner seg og at data lastes opp i skyen uten forsinkelser.

Denne delen står AddSecure for, et selskap som siden 70-tallet har jobbet med å sikre kritisk kommunikasjon. Selskapet forsyner over 40 000 kunder rundt om i Europa med sikre kommunikasjonsløsninger innen overvåket alarm og kritisk IoT-kommunikasjon,

- Ettersom det handler om å redde liv, var det viktig for oss å velge en leverandør med erfaring med sikker kritisk kommunikasjon, og det var uten tvil AddSecure. Andre leverandører som ble vurdert kunne ikke garantere for sikkerheten på samme måte. I tillegg til å være en driftssikker løsning, var det at den var enkel å bruke en viktig tilleggsfaktor, sier Per Henrik Persson, CEO i Infocar.

Flere smarte tjenester på sikt

I motsetning til eksisterende OBD-enheter som kan lese av omtrent 30 forskjellige verdier, kan den teknisk avanserte løsningen fra Infocar lese over 2 000 forskjellige verdier. Dette skaper muligheter for å utvikle et stort spekter av skybaserte tilleggstjenester relatert til bilkjøring.  

Bilprodusenter, forsikringsselskaper, verksteder, trafikktilsyn og tilbydere av metrologiske tjenester er noen av de selskapene som har vist interesse og som kan dra nytte av å kombinere den avanserte oppkoblede teknologien med sin eksisterende virksomhet. Det kan handle om et preventiv vedlikehold, fjerndiagnostikk, kombinert kart- og værinformasjon, bruksbasert forsikring med mer.

- Den oppkoblede teknologien byr på en hel del spennende muligheter, men aller viktigst er tjenestene som redder liv. Jeg har jobbet i mange år med å utvikle biler gjennom å gjøre de raskere, bedre og sterkere, med det som jeg er mest stolt av er å kunne bidra til å forebygge ulykker, avslutter Per Henrik Persson, CEO i Infocar.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Per-Henrik Persson, CEO, Infocar
Mobil: 070-760 06 49, e-post: per-henrik@infocar.se

Kristina Grandin, Corporate Marketing Manager, AddSecure
Mobil: 070-689 52 08, e-post: kristina.grandin@addsecure.se

Cecilia Blom Hesselgren, kommunikasjonssjef, Bilprovningen
Mobil: 070-687 03 66, e-post: cecilia.blom.hesselgren@bilprovningen.se

 

Om Infocar
Infocar har i mange år jobbet med å utvikle webbaserte utdannelser innen bilteknologi, og har i de senere årene også laget tjenester for oppkoblede biler. Ledelsen i Infocar har i mer enn 35 år jobbet med utviklingen av bilelektronikksystemer med fokus på profesjonelt diagnoseutstyr og styringssystemer. Denne erfaringen brukes i dag til å kommunisere med elektronikksystemene i oppkoblede kjøretøy, og dermed skape unike tjenester som ikke finnes hos konkurrerende produkter i dag. For mer informasjon, besøk www.infocar.se eller www.infocarconnect.se


Om Bilprovningen
I mer enn 50 år har Bilprovningen jobbet for å øke trafikksikkerhet og redusere miljøpåvirkning. Virksomheten kjennetegnes av ansvar, uavhengighet og kvalitet. Med 87 stasjoner og ca 600 medarbeidere er Bilprovningen Sveriges ledende aktør for inspeksjon av motorkjøretøy. I 2017 omsatte selskapet for 677 MSEK. Bilprovningen ble startet i 1963 og eies av den svenske staten. For mer informasjon besøk www.bilprovningen.se

 • Møt oss på Sectech 6. og 7. mars

  Sectech er den soleklare møteplassen for alle som jobber med sikkerhetsteknikk, og holdes i år den 6. og 7. mars på Norges Varemesse i Lillestrøm. Vi er på plass både som utstiller og foredragsholder og vil gjerne treffe deg!

  Stand A62:

  I AddSecure sier vi at kundene våre bidrar til et tryggere og smartere samfunn. Det er fordi de tar i bruk systemer som er kritiske for sikkerheten til både liv og eiendom, og stiller høye krav til løsningene som skal gjøre denne viktige jobben. Vi vil gjerne fortelle deg mer om dette, og vise hvordan du kan sikre kommunikasjonen i dine sikkerhetsløsninger.

  Seminar 6. mars 09:40 – 10:00
  Smarte, oppkoblede enheter brukes i dag i alt fra alarmanlegg, overvåkningsysterm og klimastyring i bygninger, til fjernstyring av lastebiler og skip. Disse enhetene samler inn data som vi kan bruke til å gjøre byene og samfunnet vårt smartere, men fører også med seg økte sikkerhetsrisikoer.

  Per Christian Foss, vår ekspert på IoT, skal fortelle om sikkerhetsrisikoene som finnes og tiltakene som kan iverksettes for å redusere disse.

  Klikk her for å melde deg på (gratis)

   

  Have a safe day!

   

  Les mer»

 • Webinar: Sikkert system – trygg skole

  Den 8. november ønsker vi deg velkommen til et kostnadsfritt webinar hvor vi ser på hvordan fremtidens trygge skole kan fungere.

  For enhver skole er elevenes sikkerhet viktigere enn noe annet. AddSecure tilbyr tjenester som øker sikkerheten i scenarier som ulykker, brann, angrep og evakuering. Et sikkerhetssystem bestående av manuelle og automatiske alarmer og sikkerhetstiltak, utgjør grunnlaget for optimal krisehåndtering - med rask spredning av informasjon og instruksjoner til ansatte, studenter, sikkerhetsansvarlige eller alarmmottak.

  Systemet samler inn alle typer alarmer, for så å spre instruksjoner og informasjon ut til forskjellige mottakere. Vårt system kombinerer det eksisterende alarmsystemet, som f.eks. varsler om brann, innbrudd og/eller systemdriftsmeldinger, med manuelle alarmer. Ved hjelp av en bærbar personalarm, mobilapp eller touchskjermer kan handlingsplaner og sikkerhetstiltak aktiveres umiddelbart ved en hendelse.

  Uansett scenario kan AddSecure School Safety:

  • Informere om posisjon til en valgt gruppe mottakere
  • Sende informasjon til et utvalg av informasjonsskjermer (CiS)
  • Varsle eksterne alarmmottak
  • Endre/styre sikkerhetsnivå i for eksempel adgangssystemer

  Varmt velkommen!

  WEBINAR: TRYGG OG SIKKER SKOLE MED TJENESTEN SCHOOL SAFETY FRA ADDSECURE
  Dato: 8. november
  Tid: 15.00-15.45
  Foreleser: Per-Martin Hedström, Produktsjef

  Seminaret holdes på svensk. 

   

  Registrer deg for webinar

 • Telit og AddSecure i partnerskap om smarte byer, smarte nett, alarmsikkerhet og mer

   

  • AddSecure er en raskt voksende leverandør av kritisk kommunikasjon og IoT-løsninger for alarm- og sikkerhetsbransjen, energisektoren, kommuner og andre bransjer.
  • Partnerskapet omfatter Telit-produkter for 2G, 3G, LTE Cat 1 og LTE Cat M1.

   

  Telit, en global aktør innen Internet of Things (IoT), kunngjorde i dag et strategisk partnerskap med AddSecure Group, som tilbyr kunder over hele Europa IoT-løsninger for smarte byer, smarte nett, alarmsikkerhet og andre sikkerhetskritiske applikasjoner.

  Partnerskapet er det siste eksempelet på Telits raskt voksende relasjoner med bransje, nettverk, teknologi- og integrasjonspartnere over hele Europa og resten av verden. Partnerskapet innebærer at AddSecure kommer til å bruke en rekke Telit-produkter i eksisterende og fremtidige prosjekter. Dette omfatter Telit-moduler som støtter de siste LTE / LPWA-teknologiene (4G), i tillegg til 2G og 3G, noe som gir AddSecure og deres kunder maksimal fleksibilitet til å velge den teknologien og tjenesteleverandøren som passer best til deres unike krav.

  - AddSecure vokser raskt, både organisk og gjennom oppkjøp, som en ledende leverandør av sikker kritisk kommunikasjon i Europa, sier Stefan Albertson, CEO i AddSecure. Vårt partnerskap med Telit sikrer at vi har tilgang til bransjens bredeste og dypeste portefølje av IoT-produkter, noe som kommer til å være nøkkelen til å øke vår markedsandel på lang sikt.

  – Vårt strategiske partnerskap med AddSecure er det nyeste eksemplet på hvordan Telit er en relevant partner for selskap over hele verden som ønsker å tilby sine kunder pålitelige, høyt presterende IoT-løsninger, sier Carlos Perez, Telit Sales President. AddSecure kommer til å forbedre vårt partner- økosystem gjennom å gi selskap, kommuner og andre sluttbrukere enda flere alternativ for forretnings- og samfunnskritiske IoT-løsninger.

   

  For mer informasjon, kontakt: 
  Leslie Hart, Telit
  +1 919-415-1510, leslie.hart@telit.com

  Gaby Lechin Valerie Christopherson GRC for Telit
  +1 949 608 0276, telit@globalresultspr.com

  Kristina Grandin, Corporate Marketing Manager, AddSecure 
  +46 70 689 52 08, kristina.grandin@addsecure.se

   

 • AddSecure forsterker den svenske salgsorganisasjonen

  AddSecure er inne i en ekspanderende fase og styrker nå den svenske salgsorganisasjonen med to nye salgssjefer. Magnus Hammarsten blir ny salgssjef for alarmkommunikasjon og Olof Samuelsson tar rollen som salgssjef for IoT. Samtidig tar Mats Genberg, salgssjef i Sverige, plass i selskapets ledergruppe.

  Magnus Hammarsten, tiltredende salgssjef for alarmkommunikasjon, har over 20 års erfaring fra forskjellige IT-selskaper. Tidligere erfaringer inkluderer salgsroller hos blant annet Planview, EMC og VMWare.

  - Jeg er veldig fornøyd med å ha rekruttert Magnus til AddSecure. Hans høye kompetanse innen IT-salg og erfaring med å utvikle både sluttkunder og partnere blir et verdifullt tilskudd, sier Mats Genberg, salgssjef for Sverige i AddSecure.

  Olof Samuelsson, som gikk inn i rollen som salgssjef for IoT (Internet of Things) den 1. februar, ble rekruttert internt. Han arbeidet tidligere som IoT-spesialist i selskapet, og har jobber med sikkerhet siden år 2000, blant annet hos Bravida.

  – Olof Samuelsson er rett person til å lede og videreutvikle salgsarbeidet innen IoT og har vært med siden vi startet vår IoT-satsning for omtrent 1,5 år siden. Han kjenner selskapet, medarbeiderne og ikke minst våre kunder. Olof kommer med andre ord til å komme seg raskt inn i rollen, sier Mats Genberg.

  Mats Genberg gikk inn i AddSecures konsernledelse 1.februar. Hans fremste ansvar blir å videreutvikle AddSecures salgsprosess og leadsgenerering.

  – Med sin brede erfaring fra å lede og utvikle i en bransje under stor forandring, blir Mats en viktig spiller når vi nå ruster AddSecure for fremtiden og skaper en mer offensiv organisasjon, sier Stefan Albertsson, CEO hos AddSecure.

  AddSecure har i løpet av 2017 gjennomført tre oppkjøp og selskapets visjon er å bli en ledende europeisk aktør innen sikker kritisk kommunikasjon.

  For mer informasjon, kontakt:
  Kristina Grandin, Corporate Marketing Manager
  Mobil: +46 70 689 52 08
  Email: kristina.grandin@addsecure.se

Vis forrige